Csapatépítő tréningek

A munkatársak szakmai ismerete, hozzáértése, az ügyfélközpontúság, minőségi szolgáltatás és termékek mellett a teljesítményt, hatékonyságot nagymértékben meghatározza a csapat. Milyen a belső kommunikáció, az információk átadása, áramlása? Milyen a belső hangulat? Mennyire dolgoznak együtt az emberek, s tudják – illetve akarják – egymást segíteni egy-egy probléma minél gyorsabb megoldásában? E területekre a belső együttműködés milyensége nagy hatással van, melyet a csapatépítő tréning erősíteni tud minden esetben.

Az alábbi helyzetekben javasoljuk csapatépítő tréning megszervezését

  • belső információáramlás nem működik, nem adnak át információkat a kollégák, vezetők
  • nincs együttműködés az osztályok/részlegek között
  • túl lassú a problémák megoldása, problémás az időgazdálkodás
  • elmérgesedtek a konfliktusok
  • felszín alatti konfliktusok bomlasztják a csapatot
  • megnövekedett a fluktuáció
  • új a vezető
  • új a csapat, s még össze kell szokniuk

“Ha gyorsan akarsz menni, menj egyedül. Ha messzire akarsz jutni, menjetek együtt.” (Afrikai közmondás)

Indoor és outdoor csapatépítő tréningek

teljesítmény és hatékonyság növelését, az együttműködés fejlesztését, a céges stratégia megvalósítását támogatjuk programjainkon. Természetesen fontos a jó hangulat, az élmények, azonban akkor érdemes igazán felkérnie egy tapasztalt tréningcéget, ha mindezek mellett fejlesztést is szeretne megvalósítani, előre szeretne lépni az együttműködésben. Erre koncentrálunk az indoor és az outdoor tréningek során egyaránt.

Az indoor és outdoor csapatépítést leginkább a helyszínük különbözteti meg. A tréning helyszínének megváltoztatása az outdoor tréningek sikerének egyik kulcsa, hiszen kibillentjük a résztvevőket megszokott környezetükből, komfortzónájukból. Olyan feltételek között, ahol otthonosan mozognak, felvehetik a számukra kényelmes szerepeket és magatartásformákat, lassabban lehet változást elérni. (Az indoor tréningeknél is ezért javasoljuk a munkahelyen kívüli megvalósítást.) A szokatlan, új környezet kizökkenti az embereket ezekből a megrögzült állapotokból, kimozdítja őket a munkahelyükön már reflexként működő szerepekből, új nézőpontok és megoldások születhetnek, akár gyorsabban is érhetünk el változást.

Abban viszont abszolút megegyeznek az indoor és outdoor programok, hogy mindkettőben a tapasztalati tanulás módszertanát alkalmazzuk. A csapat együtt vagy kisebb egységekben olyan feladatokat old meg, melyek nemcsak izgalmasak és kihívóak, de modellezik is azokat a helyzeteket, melyekkel munkahelyükön szembesülnek a résztvevők.

Ajánlatkérésével, érdeklődésével kapcsolatban keresse bizalommal kollégáinkat!

Gáspár Zsóka
info@treningakademia.hu
+36 1 887 2326
Tréningágazat vezető