Csapatépítő tréningek, Outdoor csapatépítő tréningek, Indoor csapatépítő tréningek, Élményprogramok, Kalandtúrák

Outdoor kalandprogramok

 

Oudoor kalandprogramok

 

Kaland, izgalom, kikapcsolódás!

 

Ami IGAZÁN kell egy csapat feltöltődéséhez!

 

Kérje kalandtúra ajánlatunkat, akár KÜLFÖLDRE is!

 

 

Kalandtúráink között a legizgalmasabb programlehetőségeinket kínáljuk ügyfeleink számára. Amennyiben munkatársai vagy partnerei részére a fejlesztő célzatú tréning helyett inkább egy különlegesen izgalmas és élvezetes programot szeretne, akkor kalandtúráink a megfelelő választás az Ön számára. Élményközpontú rendezvényeinken professzionális és tapasztalt csapat gondoskodik a biztonságos szórakozásról. Rendkívül változatos programportfolióval rendelkezünk, amelyben mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kalandot.

A vezetés szerelmeseinek:

Gokart

Száguldásra vágyó ügyfeleink részére gokart versenyeinket ajánljuk. Igény szerint fedett vagy szabadtéri futamokon élvezhetik a hosszú, gyors és technikás pályákat. Előbbi helyszínünk nyáron hűtött, télen fűtött, légelszívóval ellátott modern és biztonságos, 100 fő befogadására alkalmas. Számítógépes időmérés garantálja az izgalmas versenyeket. A versenyek végén dobogós ceremóniával egybekötött díjkiosztó teszi felejthetetlenné az eseményeket. 5 géposztályban 24 db gokart áll a versenyzők rendelkezésére, gyerek, junior és felnőtt kategóriában.

Tesztvezetés

Igazi kuriózum a száguldás szerelmeseinek a magyar Forma 1-es pályán megszervezett tesztvezetés. Ügyfeleink gokartokkal, Opel Astra versenyautókkal vagy akár saját gépjárművükkel tesztelhetik tudásukat, gyakorolhatnak szlalom pályán és időmérő versenyen. Továbbá kipróbálhatják, hogy milyen érzés valódi pilóták mellett száguldani BMW M3-as, E36-os és Porsche 911-es versenyautókban egy imitált verseny keretében. Mindenképp egyedi és felejthetetlen élményt nyújtó program.

Off-road Land Roverekkel és quadokkal

Egyedi élményt nyújtó program, amely során a résztvevők kipróbálhatják a Land Rover terepjárók különleges képességeit, és tesztelhetik saját vezetési tudásukat extrém körülmények között. Változatos és szórakoztató feladatok várják az off-road iránt érdeklődőket. Különlegesen kialakított akadálypályánkon, illetve az ország több pontján is megrendezhető például off-road akadályverseny, navigációs túra - térkép, GPS és CB rádiók segítségével is. A résztvevők biztonságáról tapasztalt sofőrök gondoskodnak.

Tankvezetés

Legextrémebb vezetési kalandprogramunk a tankvezetés. Semmihez nem hasonlítható, de tökéletesen kontrollált és biztonságos rendezvény, amit kínálunk. Ügyfeleink egy külön erre a célra kialakított, 50 hektáros területen, a legkülönbözőbb akadályokon átkelve próbálhatják ki a páncélozott monstrumokat. A kalandtúra részvevői maguk is irányítják a második világháborús tankokat, amely hihetetlen élményt garantál. Több géptípus közül választhatnak, a gépeken szakképzett oktató felügyel a biztonságra.

 

Barlangtúrák:

Szlovénia, Bovec

Barlangtúránk igazi barlangász élményt nyújtó program, azonban könnyedén teljesíthető azon ügyfeleink számára is, akik eddig még nem vettek részt ilyen kalandon. A túra során sziklákon másznak, ereszkednek a résztvevők, szűk üregeken bújnak át, vizesárok fölött egyensúlyoznak, amely garantálja a magas adrenalin szintet. A program végén, mintegy megkoronázva az izgalmakkal teli túrát, kötélen ereszkednek le 40 méteres mélységbe. A túrát szakképzett barlangászok vezetik és ügyelnek a résztvevők biztonságára.

Búvárkodás

Adria

Különleges, tengeri programunk az adriai búvárkodás. Ügyfeleink egy rövid és professzionális felkészítést követően merülhetnek a partról vagy hajókról, nappali vagy éjszakai napszakokban. Azok, akik szeretnék kipróbálni a búvárkodás élményét, most megtehetik. Sokéves tapasztalattal és nemzetközi vizsgával rendelkező búvároktatók felügyelete mellett, kis és biztonságos mélységben tekinthetik meg a tengerfelszín alatti világot. A program rendkívül lebilincselő, mind a változatos élővilág, a gyönyörű környezet, mind a merülés különleges érzése miatt.

 

 

Íjászat és lovas programok:

Íjászat

Ügyfeleink testközelből nyerhetnek betekintést őseink lovas és gyalogos íjász harcmodorába, amely elődeinket is méltán világhírűvé tették. A program keretében bemutatjuk a résztvevőknek a tradicionális magyar íjat, amellyel 8-10 méter távolságból (közelharci helyzetből) lőhetnek több csoportban, különböző célokra. Az íjászatot gyakorlott íjászoktató vezeti, aki gondoskodik a résztvevők önfeledt, de biztonságos szórakozásáról.

 

Lovaglás

A résztvevők megismerkednek a lovaglás alapvető elemeivel, elsajátítják a ló irányításának egyszerűbb elemeit: egyértelmű jelzések adása, lépés, ügetés, stb. A rövidpályán kiépített zárt folyosóban a lovakat rövid gyakorlás után ügetésben, a bátrabbak vágtában vezetik át.
A sikeres gyakorlatok után a lovasok ismét kézbe kapják az íjakat. Néhány, elengedett szárral való lovaglás után ló háton ülve kísérlik meg leadni lövéseiket. Lehet lőni hagyományos céltáblára, „lufira” és a bátrabbak akár mozgó/repülő célpontokkal is próbálkozhatnak.

Kötélpályák

Akik nem félnek a magasságtól, és egy izgalmas ügyességi pályán szeretnék kipróbálni magukat, azoknak ajánljuk figyelmükbe ezt a programot. A program célja, hogy mindenki legyőzhesse saját korlátait mind fizikai, mind pszichikai értelemben, s ezáltal a résztvevők egyfajta testi- és mentális erőpróbán vegyenek részt. A magasság, a különböző nehézségű pályák és a változatos akadályok teszik izgalmassá a kalandot a résztvevők számára. Számos egyéni pálya mellett lehetőség van csapatépítő pályák kipróbálására is (4 fős mini csapatok hajtják végre a feladatokat animátor vezetésével), az egyes pályaszakaszokat pedig csúszó pályák zárják le vagy kötik össze.

Military programok:

Katonai csapatjátékaink között a modern számháború legújabb formáit nyújtjuk a különösen izgalmas szórakozásra vágyó ügyfeleink részére. A résztvevők többféle játékforma közül választhatnak. Játszhatnak egymás ellen az utolsó emberig, küzdhetnek ellenséges orvlövészek kisebb csapata ellen, védhetnek vagy elfoglalhatnak egy adott területet, de célja lehet a játéknak egy adott VIP személy megvédése vagy ”likvidálása is”. Trénereink volt hivatásos katonák, akik számos éles bevetés tapasztalatával segítenek még izgalmasabbá tenni a programot, így a valódi harcok izgalmát élhetik át az extrém szórakozást kedvelők!

A résztvevők a következő fegyvertípusok közül választhatnak:

Airsoft

Az airsoft fegyverek az eredetiekhez szinte megszólalásig hasonlító, valósághű puskák. Természetesen az éles lőszer helyett apró műanyag golyócskákat lőnek ki egy beépített elektromos motor segítségével. A találatok csupán enyhe fájdalommal járnak, sérülést nem okoznak. A szemek és az arc védelmében azonban csak maszkban vagy védőszemüvegben lehet játszani.

 

Lasertag

A modern technika legújabb fejlesztése a lasertag, az infravörös fénnyel működő játékfegyverek. Előnye a nagyfokú pontosság, a találatok nem okoznak fájdalmat, nem szükséges védőfelszerelés, a csalás lehetőségét pedig tökéletesen kizárja, mivel a résztvevők ruházatán és fegyverén található érzékelők automatikusan jeleznek, ha valakit találat ér.

 

Paintball

A sokak által már ismert, és napjainkra professzionális szintre fejlesztett csapatjáték a paitball. Itt a résztvevők nagy nyomású levegővel működő fegyvereket kapnak, és festékkel töltött golyókkal lőhetik az ellenfél játékosait. Ehhez a játékformához is elengedhetetlen a védőfelszerelés (sisak) használata.

 

 

Mindent a vízen:

Kenu és kajak túrá

Sárkányhajózás

Rendkívül vidám és jó hangulatú programunk a sárkányhajózás. A sárkányhajó egy – a régi korokat és kultúrákat idéző – kenu típusú hajó, amelyet elől sárkányfej, hátul pedig sárkányfarok díszit. Egyszerre 16-20 fő tud lapátolni benne egy dobos adta ütemre, és egy kormányos irányítja a hajót. A dobos háttal a menetiránynak ülve, elől foglal helyet, a tapasztalt kormányos pedig a hajó farában állva, egy rögzített kormánylapáttal kormányoz és összehangolja az evezősök munkáját. A nagy létszám miatt nem könnyű az együtt evezés, de a megfelelő ritmus eltalálása és begyakorlása után felemelő érzés, ahogy a hajó szinte sárkányként repül a vízen.

 

Vadvízi evezés, rafting, canyoning, hydrospeed

Szlovénia, Bovec

A vadvízi evezés egy rendkívül aktív, izgalmas és magával ragadó kalandprogram. Ügyfeleink többféle lehetőség közül választhatna kalandvágyukhoz mérten: a kecsesebb, ám sportosabb kenuk (2-3 fős), vagy a stabilabb, ezáltal nagyobb biztonságérzetet nyújtó raftok (6-8 fős) közül. A nagyobb hajókat minden esetben szakképzett túravezető kormányozza.
Túráinkon képzett vezetők ügyelnek az Ön biztonságra, akik nemzetközi rafting túravezetői-, szlovén vadvízi mentő-, és elsősegély-nyújtó vizsgával rendelkeznek.

Canyoning

A canyoning során a patakmedrekben, és az ott kialakult vízeséseken csúszdáznak végig a résztvevők, mint egy természetes csúszdaparkban. Rendkívül szórakoztató program. Az egyes csúszda szakaszok között sziklákról ugrálva és sétálva – a technikásabb kanyonokban kötéllel ereszkedve – haladnak lefelé a csoportok.

 

 

Hydrospeed

A hydrospeed a víz erejének testközeli megtapasztalását jelenti. A résztvevők egy műanyag úszótesten, búváruszonyban és neoprén ruhában úsznak le a folyó kevésbé veszélyes szakaszain, kajakos túravezetők felügyelete mellett.

 

 

Szlovákia, Dunacsúny

A természetes vadvizek mellett lehetőség van egy mesterségesen kialakított, versenyekre is felkészített vadvízi pálya kipróbálására. A technikás és változatos pálya garancia az izgalmas szórakozásra. A megmérettetés háromnál több személyes vadvízi hajóban történik, és a valódi gyorsfolyású vizekhez hasonlóan felejthetetlen élményt jelent mindenki számára.

Vitorlázás

Programunk keretében ügyfeleinket balatoni vagy tengeri vitorlás túrára visszük, amely a természet szépségével, a vitorlázás elringató és egyben izgalmas élményével szórakoztatja a résztvevőket. Igény szerint szervezünk laza vitorlás sétahajózásokat vagy kisebb, csapatversenyeket is. A hajókon profi kormányosok segítik a vitorlások irányítását, valamint a résztvevők segédkezhetnek a vitorlák fel- és bevonásában.

 

 

Önvédelmi és harcművészeti bemutató:

A mai világban testi épségünk, szeretteink és értékeink védelme különösen előtérbe került. Fontos, hogy felkészültek legyünk megvédeni magunkat és másokat egy esetleges támadással szemben, ennek érdekében pedig elsajátítsuk a legalapvetőbb és leghatékonyabb önvédelmi technikákat. Ügyfeleink részére hosszabb-rövidebb önvédelmi bemutatót és oktatást nyújtunk. Egyszerű pusztakezes technikák, és pszichológiai háttér világít rá az önvédelem jelentőségére hazánkban és külföldön.

Végső határaink: vesszőtörés, acél hajlítás, parázson járás:

A saját magunkba vetett hit és az önbizalom növelésére, a belső erő megtapasztalására alkalmas ez a programunk, amely segíthet a lelki egyensúlyunk visszaállításában. 
Az egymásra épülő extrém gyakorlatok, mint éles döntési helyzetek olyan feszültséget teremtenek, amely érzelmileg és szellemileg maximálisan megmozgatják a résztvevőket. Ez egy olyan lehetőség, amely hozzásegíti őket ahhoz, hogy megtegyék azt, amiről korábban azt hitték, lehetetlen. A program minden egyes eleme már kipróbált és bevált gyakorlat. A résztvevők megfelelő instruálásáról és a biztonságos feladat-végrehajtásról gyakorlott trénerünk gondoskodik. Természetesen egyik gyakorlat sem kötelező annak, aki csupán megfigyelője kíván lenni társai akaraterő próbájának.

Vesszőtörés

Az első próbatétel, ami a résztvevőkre vár a nyílvessző eltörése. A kezdeti félelmek és bizonytalanság eloszlása után, nagy sikerélmény lesz a bátrak jutalma, amely hozzájárul teljesítőképességünkről eddig alkotott kép megváltoztatásához.

 

 

 


Betonacél hajlítás

A következő feladat már eggyel magasabb felkészültségi szintet és belső magabiztosságot követel. Az első látásra lehetetlennek tűnő gyakorlat egy vasbetonszerkezetekhez használt bordás betonacél meghajlítása. Az akarat, a cél elérésére való összpontosítás, a feladat végrehajtásának összehangolása itt is a siker alapvető tényezői.

 

 

Parázson járás

A program csúcspontja a parázson járás. Eddigre a résztvevők elérik azt a mentális felkészültségi szintet, amellyel a gyakorlat sikeresen végrehajtható. Az instrukciók betartása mellett megnyílik a lehetősége annak, hogy a résztvevők akár több alkalommal is átsétáljanak a parázságyon, egyénileg, párokban, csoportokban. Általában igen emelkedett hangulat és közös koncentrálás jellemzi a programot. A csoport csendben figyeli a parázságyon áthaladókat, ezzel is segítik egymást a próbatételben.

 

Légi program:

Sétarepülés

Azoknak az ügyfeleinknek, akik szeretnék hazánk legszebb tájait madártávlatból látni, ajánljuk különleges sétarepüléseinket. Vitorlázó és motoros repülőkkel, valamint helikopterekkel tekinthetik meg Budapest belvárosát, a Citadellát, Esztergomot, a Visegrádi várat és a Dunakanyar festői szépségét, vagy akár a Velencei tó élővilágát. Igénytől függően, légi kisrepülős vagy modell repülős bemutatót szervezünk a csoport szórakoztatására, vagy részt vehetnek akár légi navigációs gyakorlaton is. Kuriózumnak számító programunk az éjszakai repülés, amely csodálatosan szép esti pompájában mutatja be fővárosunkat.

Helikopteres repülés

Hőlégballonos repülés

Sziklamászás

Kalandvágyó ügyfeleink szakképzett hegymászóink segítségével megismerkedhetnek a legfontosabb kötéltechnikai fogásokkal. A program alapvetően az ügyességet, a koncentrációkészséget és a bátorságot teszi próbára, ugyanakkor mindenki számára teljesíthető kihívást jelent. Ügyfeleink 8-12 m-es sziklafalakon felső biztosítással mászhatnak, a biztosítást természetesen a túravezetők végzik. A túrához bevizsgált köteleket, a beülőket, a sisakot és a biztosító eszközöket adunk a résztvevőknek. Rendkívül izgalmas és tartalmas szórakozás, amely nem mindennapi sikerélménnyel ajándékozza meg a kalandvágyókat.

Tél a nyárban

A program keretében egy egyedülálló műanyag borítású sípálya várja ügyfeleinket, amelyen bármely évszakban lehet síelni. Síoktatás is igénybe vehető, illetve sífelszerelés kölcsönözhető. A műanyag pálya megközelítőleg ugyanolyan érzést nyújt, mintha igazi havas pályán síelnénk. A síelés mellett lehetőség van hófánk és nyári bob kipróbálására is. Rendkívül szórakoztató és energizáló program.

 

Túlélőtúra

Az igazán kitartó kalandvágyók számára ajánljuk túlélőtúráinkat. A résztvevők a túra során felmérhetik saját akaraterejüket és kitartásukat. A csapatoknak egy komoly fizikai és mentális kihívásokkal teletűzdelt programsort kell végrehajtaniuk (szakadékon való átkelés, ereszkedés sziklafalon, tájékozódás, tutajépítés, menekülés, sebesült-szállítás). A túra igazi erőpróba azok számára, akik feszegetni kívánják saját teljesítőképességük határait.

 

Via ferrata

Szlovénia, Ausztria, Olaszország

A via ferrata túrák olyan utakon való hegymászást jelent, amelyet profi sziklamászók építettek ki annak érdekében, hogy a kevés gyakorlattal rendelkező kalandvágyók is sikerrel teljesíthessék ezt a kalandot, megcsodálhassanak az egyedülálló természeti látványosságokat. A program résztvevői 60-300m-es sziklafalakon mászhatnak merészségüktől és fizikai felkészültségüktől függően. A mászók saját magukat biztosítják a kiépített pályán, biztonságukról azonban szakképzett sziklamászóink gondoskodnak.