Csapatépítő tréningek, Outdoor csapatépítő tréningek, Indoor csapatépítő tréningek, Élményprogramok, Kalandtúrák

Extrém csapatépítő tréningek

 

Extrém outdoor csapatépítő tréningek 

 

Kipróbálna valami újat?

 

Kérjen ajánlatot extrém csapatépítő kínálatunkról!

 

 

Extrém csapatépítéseink esetében a szokásostól eltérő eszközöket használunk a résztvevők együttműködési és kommunikációs készségeinek fejlesztésére. A csapatépítő programok, gyakorlatok sportnak vagy szórakozásnak tűnhetnek, gyakorlott trénereink moderálásával azonban a  csapatok számára is világossá válik, hogy az egyes feladatok sikeres végrehajtásának feltétele  a kiváló Csapatmunka.

Evezés, rafting

Szlovénia, Bovec  

 A vadvízi evezés nem csupán izgalmas kalandprogram lehetőségét kínálja a résztvevők számára. Egy gyorsfolyású, kanyargó és örvénylő, igazi vad folyón való lejutás komoly odafigyelést és összehangolt csapatmunkát követel meg. Különösen fontos a megfelelő csoportszerepek megválasztása, az egyértelmű és a két- vagy több irányú kommunikáció, és hogy a csapattagok egyénileg is mindent megtegyenek a csapat sikeréért. Az evezés során mindenkinek pontosan tudnia kell a dolgát, és saját munkájával a többieket kell tudnia támogatni.
Túráinkon képzett vezetők ügyelnek az Ön biztonságra, akik nemzetközi rafting túravezetői - szlovén vadvízi mentő- és elsősegély-nyújtó vizsgával rendelkeznek.

Katonai csapatépítés 

Ez a képzésünk csapatépítő módszereit a katonai felkészítő tréningekből merítette. Bár nem közismert, de a hadsereg volt az első olyan szervezet, amely komoly hangsúlyt fektetett arra, hogy az embereket jól működő csapattá képezze. A katonai alakulatok számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amely a civil vállalatok sikeres működéséhez is elengedhetetlenek. Ilyen a fegyelmezett és összehangolt csapatmunka, a jól meghatározott szerepkörök és pozíciók, a precíz feladat-végrehajtás, a projektszerű tervezés és kivitelezés, a stratégiai gondolkodás és az alkalmazkodó képesség ellenséges környezetben.
A tréning célja, hogy a résztvevők begyakorolják a hatékony csapatmunkát, és az egyes feladatokat a lehető legeredményesebben hajtsák végre. Maguk határozzák meg a stratégiát és a csoporton belüli szerepeket. A fegyverek csak másodlagos szerepet töltenek be a program során, csupán újszerű eszközei a csapatépítő tréningnek.
Trénereink volt hivatásos katonák, akik számos éles bevetés tapasztalatával segítenek még valósághűbbé tenni a programot.

Lóval támogatott csapatépítés

Ebben a tréning formában a személyes és csapathatékonyság fejlesztéséhez a lovakat választjuk partnerül. A lovak a legnagyszerűbb csapatjátékosok, tisztában vannak önmagukkal. Az évmilliók során a túlélés érdekében szinte a tökélyre fejlesztették kommunikációs készségeiket és mesterei az összehangolódásnak.
A tréningen a résztvevők megtanulják a lovat irányítani szavak és erőszak nélkül. A lovak a velük való foglalkozás során azonnali és emberi tényezők általi szűrés nélkül adnak visszajelzést. A lovak képesek a lelkesedésüket időszakosan elvesztett embereket és csoportokat energizálni, jókedvre deríteni és megújulásra késztetni. A viselkedésük a velük foglalkozó résztvevők számára olyan tükör lesz, amelynek segítségével beazonosítják a kapcsolataik sikeresebbé tételéhez szükséges változtatásokat.
A részvételhez semmilyen előzetes lovas tudás nem szükséges.

Navigációs túra

A navigációs túra egy olyan komplex csapatépítési forma, amely során előre meghatározott területen, térképvázlat és/vagy GPS készülékek segítségével kell a csapatoknak tereppontokat, állomásokat felderíteniük. Az egyes állomásokon feladatok várnak rájuk, melyeket csak együttes ”erővel” tudnak megoldani. A túrának a terepviszonyokhoz és a távolságokhoz mérten szűk időkorlátja van, ezért a csapatoknak stratégiát kell alkotniuk az összes állomás megtalálásához. Ez a kihívás komoly együttműködést vár el a résztvevőktől mind csapaton belül, mind a csapatok között. A program kiválóan alkalmas olyan csapatok számára például, akik munkájuk során projektekben dolgoznak együtt, és az egyes projektteamek együttes teljesítménye vezet el a végső sikerhez.

Off-road csapatépítés

Az off-road csapatépítő tréningünkön a terepjárók nem csupán a szórakozás eszközei. Különböző, a résztvevők közti együttműködést, kommunikációt és az egyéni koncentrációt fejlesztő gyakorlatokra is kiválóan alkalmasak ezek a járművek. Az összetett navigációs túrától kezdve, az egyszerű – illetve egyszerűnek tűnő – csapatépítő gyakorlatokig, mint például a szlalom csörlőzés, a szinkronban vezetés, a vakvezetés, a fordított kormány vagy az árokmászás. A csapatok gyakorlott vezetők segítségével gyakorolhatják a precíz együttműködést és a pontos kommunikációt.

Túlélő tréning, katasztrófa szimuláció

Tréningünk során a résztvevők amellett, hogy elsajátítják a legfontosabb túlélési technikákat és azok elméleti hátterét, megtapasztalják, hogy mennyire fontos az összetartás és a csapatmunka, ha távol a városi környezettől kerülnének veszélyes szituációba (eltévednek, balesetet szenvednek, stb.). Ilyen helyzetekben az életünket mentheti meg az összefogás, az egymás segítése, az akadályok együttes legyőzése, és a túlélési technikákról szerzett ismeretünk. A túlélési tréningünkön a résztvevők számára egy katasztrófát szimulálunk, ahol kontrollált és biztonságos feltételek mellett próbálhatják ki, hogy ők vajon mit tennének ilyen esetben, mennyire tudnak együtt és egymásért megtenni akár embert próbáló dolgokat is.

Vitorlás csapatépítés

A vitorlázás olyan csapatsport, ahol a csapat sikerének feltétele az összehangolt, közösen végzett munka és a szoros együttműködés. Egy hajón mindenki számára akad tennivaló – ezért a vitorlázás kitűnő lehetőség a csapatépítésre. A csapattagok összehangolt munkájára van szükség a manőverek végrehajtásakor, a résztvevők kormányozhatják a hajókat, részt vehetnek a vitorlák ki és bevonásában. Ügyfeleink pályaversenyen, ügyességi játékokban is versenghetnek egymással. A csapatmunka fejlődése ezen a tréningünkön is garantált.